En cykelpollare är ett väldigt säkert cykelställ för cyklister och andra

En cykelpollare är både ett säkert och praktiskt cykelställ. Det kan därför vara en bra lösning för att parkera cyklar på ett säkert sätt. En sådan produkt är vanligtvis en metallstång som är fastsatt i marken. Cyklisten kan då fästa sin cykel vid med hjälp av en låsbar cykelkedja, ramlås, U-lås eller liknande.

Om man vill ha en säker och praktisk plats att parkera din cykel är därför en cykelpollare definitivt ett bra alternativ att överväga. Dessutom kommer cykelpollare i olika färger, modeller och utföranden. De flesta är dubbelsidiga vilket innebär att du får plats med två cyklar per cykelpollare.

Anledningar till att en cykelpollare är ett väldigt säkert cykelställ

Här är några anledningar till varför en cykelpollare är ett väldigt säkert cykelställ.

 • Fast installerat. En cykelpollare är fast installerad i marken eller i golvet. Det gör det mycket svårt att stjäla cykeln eller stöldbegärliga cykelkomponenter. Det är också svårt att helt enkelt lyfta upp cykeln och ta den med sig, eftersom cykeln är fastsatt vid pollaren med en låsbar cykelkedja eller liknande. Detta gör att cykelpollaren är ett av de säkraste sätten att parkera cyklar utomhus.
 • Bra placerat. Cykelpollare oftast placerade på väl upplysta platser, vilket gör att cyklisterna känner sig säkrare när de parkerar sin cykel. Att ha en tydligt synlig cykelparkering kan också göra att tjuvar och andra kriminella avskräcks från att försöka stjäla cyklar på platsen.
 • Kostnadseffektivt. De är billigare att installera och underhålla än andra typer av cykelställ, såsom cykelgarage eller cykelhus. Cykelpollare är också lättare att installera på olika platser, vilket gör att fler cyklister kan parkera sina cyklar på en säker plats.
 • Hållbart val. Cykelpollare kan tillverkas av återvunnen metall och är långlivade, vilket minskar behovet av att byta ut cykelstället ofta. Dessutom kan cykelpollare bidra till att öka cyklisternas säkerhet och till att uppmuntra fler att välja cykeln som transportmedel. Det kan ha positiva effekter på miljön.

Sammanfattningsvis kan man säga att en cykelpollare är ett väldigt säkert cykelställ och därmed en bra investering. Det gäller oavsett om du vill köpa som privatperson, bostadsrättsförening eller om du bedriver någon annan form av verksamhet.

Så väljer du det bästa elavtalet av dem alla

Det är nödvändigt för såväl hushåll som företag att teckna ett elavtal. Med detta sagt kan du ofta hitta ett bättre alternativ än det som ditt nuvarande elbolag erbjuder dig. Genom att våga byta kan du nämligen spara en hel del pengar över tid. Därför är det viktigt att du håller utkik efter det bästa elavtalet på marknaden. Om du inte vet var du ska börja leta bör du läsa vidare – här berättar vi hur du går till!

4 steg till att välja det bästa elavtalet för dig just nu

För att kunna hitta det bästa elavtalet för dig bör du:

 • Känna till din förbrukning. Innan du ger dig i kast med att jämföra olika elabonnemang är det viktigt att du känner till din förbrukning. Det är trots allt främst denna data som avgör vilket som är det bästa elavtalet för just dig.
 • Våga shoppa runt. När du väl vet hur hög din elförbrukning är kan du börja shoppa runt bland de olika elbolagen. Använd gärna en jämförelsesajt till din hjälp för att jämföra elpriser från flera olika leverantörer. Dessa sajter är nämligen enkla att använda och kan spara dig en hel del tid och ansträngning. När du jämför priser på el bör du dock vara noga med att läsa det finstilta för att se om några dolda avgifter tillkommer.
 • Överväg att välja ett fast elpris. Om du väljer ett fast elpris vet du hur mycket el du ska betala utifrån din förbrukning. Därför är detta ett bra sätt att skapa en mer förutsägbarhet när det kommer till den månatliga elräkningen. Genom att välja ett fast pris kan du bland annat skydda dig mot de prisökningar som elbolagen ibland genomför. Men det är inte nödvändigtvis så att ett fast elpris är billigare i längden än ett rörligt sådant.
 • Var beredd att byta elbolag. När du väl har hittat det billigaste och bästa elvatalet på marknaden behöver du vara redo att byta elbolag. Det är faktiskt inte särskilt svårt att göra detta. Dessutom kan din nya leverantör av el ofta hjälpa dig en hel del på traven.

Tidsåtgången för ett stambyte påverkas av många faktorer

Att genomföra ett stambyte med jämna mellanrum är en viktig underhållsåtgärd som fastighetsägaren aldrig bör slarva med. Livslängden på rören i rörsystemet kan variera en hel del och därmed även intervallet mellan de olika bytena av stammarna. Men generellt sett brukar rören ha en förväntad livslängd på mellan 20 och 50 år. Med tiden kan de dock bli skadade, börja rosta eller helt enkelt slitas ut och då är det nödvändigt att byta ut dem.

Fortsätt att läsa för att få insikt i hur lång tid det tar att byta ut stammarna i en fastighet!

3 faktorer som påverkar tidsåtgången för ett stambyte

Med jämna mellanrum behöver man göra ett stambyte i en fastighet. Men hur lång tid tar det egentligen att byta stammarna?

Det korta svaret på denna fråga är att det varierar ganska mycket. Det finns nämligen flera faktorer som är i spel och påverkar tidsåtgången. Till exempel spelar följande faktorer stor roll:

 • Storleken på fastigheten. En av de viktigaste faktorerna som påverkar tidsåtgången för ett stambyte är storleken på fastigheten. En större fastighet med fler rör att byta ut tar det längre tid att göra detta i jämfört med i en mindre fastighet med ett färre antal rör. Även rörsystemet komplexitet är en viktig faktor att ta hänsyn till. Om rörsystemet är lite mer komplex tar det längre tid att utföra denna åtgärd. Ett exempel kan vara att det rör sig om ett flerfamiljshus med flera våningsplan.
 • Vilken typ av rör som ska ersättas. En annan faktor som påverkar tidsåtgången för ett byte av stammarna är vilken typ av rör som ska ersättas. Vissa sorters rör är helt enkelt enklare att byta ut än andra. Dessutom är rör av vissa tillverkningsmaterial mer benägna att rosta eller skadas än andra. Till exempel är det vanligtvis lite enklare att byta ut kopparrör än rör av gjutjärn.
 • Var i fastigheten rören är belägna. Även var i fastigheten rören är belägna är en viktig faktor att ta i beaktande. Ibland kan rören sitta ganska dumt till och vara svårare att nå. Till exempel kan de vara belägna inuti väggar eller under ett golv. Då tar det längre tid att byta ut rören eftersom de först måste friläggas. Om rören istället är enklare att komma åt går arbetet vanligtvis betydligt fortare att utföra.

Om att beställa catering i Stockholm till företagsevent

Att anordna ett företagsevenemang i form av en kickoff eller liknande är ett bra sätt att föra samman de anställda. Ett sådant evenemang gör det även möjligt att bygga upp arbetsmoralen och gruppdynamiken hos de olika medarbetarna. Dessutom kan det ge er alla ett bra tillfälle att fira företagets framgångar. Men det är viktigt att beställa catering i Stockholm till ett sådant evenemang. Detta för att försäkra sig om att evenemanget faktiskt blir så lyckat som du föreställer dig att det ska bli.

5 steg till beställning av catering i Stockholm till företagseventet

När du ska anordna ett företagsevenemang i huvudstaden gör du alltså bäst i att beställa catering i Stockholm. Detta gör du lämpligast på följande sätt:

 1. Sätt fingret på syftet med evenemanget. Steg ett är att bestämma dig för vilket syftet egentligen är med det aktuella evenemanget. När du vet detta kan du enklare välja vilken typ av mat och dryck som ska serveras. Till exempel erfordrar en formell företagsmiddag en helt annan meny än en lite mer avslappnad kickoff.
 2. Sätt en budget för mat och dryck. När det kommer till budgeten för evenemanget är det vanligt att mat och dryck utgör en stor andel av kostnaderna. Därför bör du sätta en budget för cateringtjänster innan du ger dig ut på jakt efter en bra cateringfirma.
 3. Ta reda på hur många personer ni blir. Nästa steg är att ta reda på hur många personer ni faktiskt blir. Antalet gäster är trots allt en viktig faktor som avgör vilka cateringtjänster ni behöver. Dessutom behöver du ta hänsyn till eventuella allergier eller andra kostrestriktioner.
 4. Bestäm dig för en meny. Utifrån budget, antalet gäster och syftet med evenemanget kan du nu bestämma dig för en meny. Välj en sådan som tilltalar alla de inbjudna medarbetarna. Överväg gärna att bjuda på såväl varmrätter som kalla rätter och vegetariska samt icke-vegetariska alternativ.
 5. Hitta en lämplig leverantör. När du har tagit dig fram till detta femte steg är det dags att hitta en aktör som kan leverera på detta. Utifrån den information som du redan har att tillgå kan du ganska enkelt välja en bra leverantör av tjänster inom catering i Stockholmsområdet.

Vem bestämmer vilket guldpris som ska gälla?

Det finns många stora frågor här i livet som du potentiellt sett skulle kunna ställa dig själv. En av dessa är vem som egentligen bestämmer vilket guldpris som ska gälla. Men innan du ställer dig denna fråga är det viktigt att förstå vilket pris du faktiskt menar. Det finns nämligen flera olika sådana som används för diverse ändamål.

Det finns flera olika guldpris men vanligtvis åsyftas spotpriset

Det pris på guld som används vid affärer där en part köper guldet och en annan part säljer kan syfta på bland annat:

 • Spotpriset. Spotpriset är det guldpris som man i regel syftar på när man talar om priset på guld. Det är vanligtvis detta pris som man går efter när man handlar med guldtackor och annat guld som används främst i investeringssyfte.
 • Terminspriset. Terminspriset på råvaror används för att bestämma priset på bland annat guld i realtid. Detta pris fluktuerar minut för minut under den tid som börsen är öppen.

När du handlar med guldföremål utgår man vanligtvis från spotpriset. Utifrån detta tar handlaren vanligtvis en liten andel som vinst i samband med att du köper eller säljer guldföremål.

Så hur bestäms då priset på en råvara som denna?

Nu när du vet att det finns fler än ett guldpris och att det generellt sett är spotpriset som är aktuellt för dig kan vi gå vidare till den huvudsakliga frågan. Vem bestämmer vilket pris som ska gällas och hur sätts egentligen detta?

Priset på en råvara som denna ädelmetall bestäms i huvudsak utifrån tillgång och efterfrågan. Guldet är en ädelmetall som är sällsynt, d.v.s. den finns endast tillgänglig i en begränsad mängd. Därför är också priset på metallen högt. Dessutom kan råvaran användas i investeringssyfte, för att tillverka smycken samt inom den moderna industrin.

Själva priset sätts i praktiken av flertalet olika banker samt andra intressenter. Dessa beräknar värdet på råvaran utifrån tillgång och efterfrågan samt andra faktorer, såsom hur råvaran handlas på marknaderna. Utifrån de siffror som dessa intressenter kommer fram till sätts sedan ett genomsnittligt pris som bland annat fungerar som det aktuella spotpriset.

UGL-utbildningar berör bland annat olika ledarskapsstilar

Det finns många olika ledarskapsstilar och varje ledare behöver hitta sin stil bland dessa. UGL-utbildningar är en typ av ledarskapsutbildningar som är väldigt populära och som bland annat berör det här med olika sätt att leda. Genom att gå en sådan här utbildning får du bland annat en förståelse för varför det finns ett behov av olika ledarskapsstilar. Läs vidare så berättar vi mer!

Vad är en ledarskapsstil egentligen?

Exakt vad är en ledarskapsstil egentligen, kanske du undrar? Det är ett sätt på vilket en chef eller ledare hanterar sitt ledarskap. Det innefattar allt från planering och organisation till beslutsfattande, delegering och ledandet av personalen.

Som vi redan har nämnt finns det flera olika ledarskapsstilar att välja bland. Valet av stil bör bland annat göras utifrån faktorer såsom:

 • land
 • bransch
 • företagskultur
 • hur högt uppsatt ledaren ifråga är.

Dessutom är det såklart viktigt att ta hänsyn till personen bakom ledarskapet. En effektiv chef eller ledare är en person som kan anpassa sitt sätt att leda utifrån diverse olika faktorer. Detta utan att tappa fokus på strävan att uppnå de olika mål som har satts upp.

Vilka faktorer bör påverka valet av ledarskapsstil?

Det finns som sagt flera olika faktorer som bör påverka ditt val av ledarskapsstil. Till dessa hör såväl externa faktorer såsom:

 • arbetslagstiftning
 • makroekonomi
 • konkurrenter
 • kunder
 • leverantörer.

Dessutom bör valet även påverkas av interna faktoer såsom:

 • den övergripande företagskulturen
 • policys
 • engagemanget bland medarbetarna
 • företagets prioriteringar
 • medarbetarnas skicklighetsnivå.

Dessa är alltså några av de olika faktorer som man bör ta hänsyn till vid valet av ledarskapsstil. Läs vidare för att få veta mer om vad som lärs ut genom UGL-utbildningar!

Vad lärs ut genom UGL-utbildningar?

Målet med UGL-utbildningar är att du ska få de insikter som krävs för att kunna utvecklas i ditt ledarskap. Dessutom får du även en bättre förståelse för hur du fungerar i en grupp i förhållande till andra personer. Som om inte detta vore nog får du även lära dig hur du kan bli mer effektiv i din roll som chef eller ledare. Klicka dig vidare för att läsa mer om du är intresserad av att gå en sådan utbildning!

En kort men bra guide till att köpa fastighetsboxar

När skickade du själv senast ett fysiskt brev till någon? Såvida du inte gjorde detta av en formell anledning var det sannolikt ganska länge sedan. Idag föredrar vi att mejla eller messa mottagaren istället för att skicka brev via “snigelpost”. Detta är någonting som du bör ha i åtanke när du bestämmer dig för att köpa fastighetsboxar till din fastighet.

För det blir nämligen allt dyrare att leverera post på traditionellt sätt. Därför har PostNord bland annat börjat med att avstå från att dela ut posten på vissa vardagar. Detta är helt enkelt ett sätt att försöka hålla nere kostnaderna och göra vissa besparingar. Ett annat är att försöka få fastighetsägare att köpa fastighetsboxar för att effektivisera utdelningen av posten.

Läs vidare för att få reda på vad du bör tänka på när du ska köpa en sådan postbox till din fastighet!

3 faktorer att tänka på när du ska köpa fastighetsboxar

Allt fler svenska fastighetsägare har börjat köpa fastighetsboxar som är p-godkända till sina fastigheter. Därför bör du såklart ligga i framkant genom att även själv hoppa på denna trend. Med detta sagt behöver du ta vissa faktorer i beaktande när du gör ditt val av postboxar. Till exempel bör du ta hänsyn till:

 • Säkerheten bör komma först. Det spelar ingen roll vilken typ av fastighet du äger och sköter om – säkerheten bör alltid komma i första hand. Därför bör du välja en fastighetsbox som har en hög säkerhet och som gör det svårt för brev- och pakettjuvar att komma åt posten. Det har nämligen blivit ett allt större problem att obehöriga personer försöker stjäla brev och paket. Varje år sker hundratals, om inte tusentals, sådana stölder runt om i vårt land. Så säkerheten bör som sagt komma först.
 • Ha vädret och avståndet i åtanke. En annan faktor som du bör ta hänsyn till är vädret där fastigheten står. De boende bör inte behöva gå en längre sträcka i kyla och halka för att hämta sin post.
 • Överväg att införskaffa flera mindre boxar. Det lönar sig ofta att införskaffa flera mindre postboxar till fastigheten istället för en större. På så vis kan du bland annat placera ut dessa runt om i byggnaden och på så vis korta ner avståndet mellan de boende och boxen.

Ta in en föreläsare som kan förbereda er på mediehantering

Det finns vissa sätt att hantera medier som till varje pris bör undvikas. De fallgropar som vi syftar på kommer nämligen garanterat göra att du misslyckas i ditt möte med medierna. Därför kan det vara vettigt att ta in en föreläsare som kan förbereda er på det här med mediehantering. För med vetskapen om hur medier arbetar och bör hanteras kan ni enklare lägga en bra grund för lyckade möten med mediepersoner. Läs vidare så berättar vi mer!

3 misstag som en föreläsare inom mediehantering kan förhindra att du gör

En sådan föreläsare som vi talar om här kan bland annat informera er om att inte göra detta inför en intervju:

 • Misslyckas med förberedelserna. Man brukar ju säga att du genom att misslyckas med förberedelserna förbereder dig för att misslyckas. Detta gäller även i mötet med medier. Du kanske tänker att du är en expert på ditt område och därmed kan besvara alla de frågor som en journalist kan tänkas ställa till dig. Men om så är fallet missar du hela poängen. Du ska inte bara dansa efter journalistens pipa genom att besvara frågorna – du bör försöka ta kontrollen över intervjun för att få fram det budskap som du vill förmedla.
 • Inte lyckas hålla dig lugn. Ibland kan journalister och intervjuare få saker och ting om bakfoten. Det är inte alltid som dessa personer har stenkoll på allt och har alla fakta på bordet. Därför kan det lätt hända i samband med en intervju att de säger något tokigt. Om så är fallet bör du rätta till deras missvisande påstående, men på ett vänligt och bestämt sätt. Vad du inte bör göra är att misslyckas med att hålla dig lugn och gå till attack mot intervjuaren.
 • Glömma bort viktiga fakta. Ytterligare en sak som du bör undvika att göra är att glömma bort viktiga fakta. Du ka nämligen förlora din trovärdighet väldigt fort om du inte kan lägga fram relevanta och korrekta fakta för att styrka dina påståenden. Därför är det viktigt att du “har koll på grejerna” när du ger dig in i en intervjusituation i media.

Beställ cykelställ online för att främja cyklandet i samhället

Cykling är en aktivitet som är såväl rolig som hälsofrämjande. Genom att cykla kan du förbättra såväl din fysiska hälsa som din mentala sådan och på så vis ditt övergripande välbefinnande. Dessutom är det smidigt och bekvämt att kunna ta sig runt i lokalsamhället på en cykel. Till råga på allt är det dessutom ett miljövänligt transportsätt. Därför är det viktigt att flera företrädare för både företag och offentligheten beställer cykelställ online så att cyklister får någonstans att parkera sina cyklar.

Fyra viktiga skäl att införskaffa cykelställ online för att främja cyklandet

Det finns många goda skäl för näringslivets och offentlighetens företrädare att ordna möjligheter till cykelparkering. Cykelställ.se säljer cykelställ online som kan användas för detta syfte. Genom att göra detta och på så vis främja cyklandet kan man nämligen gynna transporten av cykelburna personer samt lokalsamhället på följande sätt:

 • Cyklar är mindre skadliga än bilar. Ett gott skäl att främja cyklingen är att cyklar gör mindre skada på vägen än vad bilar gör. Dessutom är det väldigt kostnadseffektivt att anlägga cykelbanor jämfört med att anlägga vägar för motorburna fordon.
 • Trafikstockningar är väldigt kostsamma. Trafikstockningar är inte bara irriterande och frustrerande utan även väldigt kostsamma. Faktum är att de daliga trafikstockningarna runt om i landet på årsbasis kan kosta samhället miljardtals kronor. Genom att främja cyklandet kan vi få fler cyklar och färre bilar på vägarna vilket skulle motverka trafikstockningar och de kostnader som dessa medför.
 • Ökat cyklande kan vara gynnsamt för kollektivtrafiken. Det finns flera sätt på vilka lokaltrafiken gynnas av att fler beställer cykelställ online och monterar dessa i diverse utomhusmiljöer i samhället. Till exempel kan ett ökat cyklande gynna kollektivtrafiken. Detta då fler får tillgång till kollektivtrafiken genom att cykla till busshållplatsen eller tunnelbanestationen.
 • Fler föräldrar skulle kunna cykla med barnen till skolan. Ett ökat antal parkeringar för cyklar i det offentliga rummet skulle också kunna leda till att fler föräldrar väljer att cykla med barnen till skolan. Majoriteten av alla de biltransporter som görs i vardagen skulle nämligen kunna utföras på cykel istället. Att cykla eller gå motsvarande avstånd istället för att färdas med bil skulle dels minska trafikstockningen kring skolorna och dels ge barnen ett tryggare färdmedel.

Svårt att säga vad som är ett rimligt mäklararvode

Du vill anlita den bästa mäklaren som finns tillgänglig till ett rimligt mäklararvode. Detta gäller oavsett i vilken stad du har en bostad att sälja. Men det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv när du för ditt resonemang kring vilket arvode som är rimligt för mäklaren att debitera. Här förklarar vi varför!

Ha en helhetssyn när du resonerar kring vad som är ett rimligt mäklararvode

Försöker du sätta fingret på vad som är ett rimligt mäklararvode för den fastighetsmäklare som du har tänkt att anlita? Om så är fallet bör du ta med följande beståndsdelar i ditt resonemang:

 • Vilka uppgifter utför mäklaren? En fastighetsmäklare som tar hand om precis allting kring din bostadsaffär är förstås värd lite mer stålar. Kostnaden för att anlita en sådan aktör kommer därför vara lite högre. Sedan har du såklart alltid möjlighet att försöka förhandla ner arvodet lite grann.
 • Hur lång erfarenhet har han eller hon av att göra bostadsaffärer? Kan det kanske vara så att din fastighetsmäklare har en lång erfarenhet av att göra bostadsaffärer i ditt område? I sådana fall är även detta någonting som betingar ett lite högre pris. Mäklaren har då god kännedom om ditt bostadsområde samt vad som händer och sker i detta. Denna erfarenhet och kunskap gör också att mäklaren är värd ett lite högre mäklararvode i Göteborg.
 • Säljer fastighetsmäklaren många bostäder på ganska kort tid? Om så är fallet kan detta vara en anledning till att han eller hon kan hålla nere sitt procentuella arvode lite grann. Vissa mäklare satsar helt enkelt på kvantitet före kvalitet och försöker därför ha en hög omsättning när det kommer till antalet bostadsaffärer. Men detta behöver inte nödvändigtvis innebär att fastighetsmäklaren ifråga håller en lägre kvalitet än någon annan. Därför är det viktigt att du jämför mäklare i Malmö och gör en individuell bedömning av dessa.
 • Arvodet är inte den enda faktorn som du bör ta i beaktande! Arvodet är förstås en viktig faktor av flera som du bör ta i beaktande när du gör ditt val. Det är dock långt ifrån den enda faktorn att ta hänsyn till. Detta gäller inte minst då en lite dyrare mäklare kan visa sig vara mer prisvärd genom att generera ett högre slutpris för din fastighet.