En cykelpollare är både ett säkert och praktiskt cykelställ. Det kan därför vara en bra lösning för att parkera cyklar på ett säkert sätt. En sådan produkt är vanligtvis en metallstång som är fastsatt i marken. Cyklisten kan då fästa sin cykel vid med hjälp av en låsbar cykelkedja, ramlås, U-lås eller liknande.

Om man vill ha en säker och praktisk plats att parkera din cykel är därför en cykelpollare definitivt ett bra alternativ att överväga. Dessutom kommer cykelpollare i olika färger, modeller och utföranden. De flesta är dubbelsidiga vilket innebär att du får plats med två cyklar per cykelpollare.

Anledningar till att en cykelpollare är ett väldigt säkert cykelställ

Här är några anledningar till varför en cykelpollare är ett väldigt säkert cykelställ.

  • Fast installerat. En cykelpollare är fast installerad i marken eller i golvet. Det gör det mycket svårt att stjäla cykeln eller stöldbegärliga cykelkomponenter. Det är också svårt att helt enkelt lyfta upp cykeln och ta den med sig, eftersom cykeln är fastsatt vid pollaren med en låsbar cykelkedja eller liknande. Detta gör att cykelpollaren är ett av de säkraste sätten att parkera cyklar utomhus.
  • Bra placerat. Cykelpollare oftast placerade på väl upplysta platser, vilket gör att cyklisterna känner sig säkrare när de parkerar sin cykel. Att ha en tydligt synlig cykelparkering kan också göra att tjuvar och andra kriminella avskräcks från att försöka stjäla cyklar på platsen.
  • Kostnadseffektivt. De är billigare att installera och underhålla än andra typer av cykelställ, såsom cykelgarage eller cykelhus. Cykelpollare är också lättare att installera på olika platser, vilket gör att fler cyklister kan parkera sina cyklar på en säker plats.
  • Hållbart val. Cykelpollare kan tillverkas av återvunnen metall och är långlivade, vilket minskar behovet av att byta ut cykelstället ofta. Dessutom kan cykelpollare bidra till att öka cyklisternas säkerhet och till att uppmuntra fler att välja cykeln som transportmedel. Det kan ha positiva effekter på miljön.

Sammanfattningsvis kan man säga att en cykelpollare är ett väldigt säkert cykelställ och därmed en bra investering. Det gäller oavsett om du vill köpa som privatperson, bostadsrättsförening eller om du bedriver någon annan form av verksamhet.

En cykelpollare är ett väldigt säkert cykelställ för cyklister och andra