Det är nödvändigt för såväl hushåll som företag att teckna ett elavtal. Med detta sagt kan du ofta hitta ett bättre alternativ än det som ditt nuvarande elbolag erbjuder dig. Genom att våga byta kan du nämligen spara en hel del pengar över tid. Därför är det viktigt att du håller utkik efter det bästa elavtalet på marknaden. Om du inte vet var du ska börja leta bör du läsa vidare – här berättar vi hur du går till!

4 steg till att välja det bästa elavtalet för dig just nu

För att kunna hitta det bästa elavtalet för dig bör du:

  • Känna till din förbrukning. Innan du ger dig i kast med att jämföra olika elabonnemang är det viktigt att du känner till din förbrukning. Det är trots allt främst denna data som avgör vilket som är det bästa elavtalet för just dig.
  • Våga shoppa runt. När du väl vet hur hög din elförbrukning är kan du börja shoppa runt bland de olika elbolagen. Använd gärna en jämförelsesajt till din hjälp för att jämföra elpriser från flera olika leverantörer. Dessa sajter är nämligen enkla att använda och kan spara dig en hel del tid och ansträngning. När du jämför priser på el bör du dock vara noga med att läsa det finstilta för att se om några dolda avgifter tillkommer.
  • Överväg att välja ett fast elpris. Om du väljer ett fast elpris vet du hur mycket el du ska betala utifrån din förbrukning. Därför är detta ett bra sätt att skapa en mer förutsägbarhet när det kommer till den månatliga elräkningen. Genom att välja ett fast pris kan du bland annat skydda dig mot de prisökningar som elbolagen ibland genomför. Men det är inte nödvändigtvis så att ett fast elpris är billigare i längden än ett rörligt sådant.
  • Var beredd att byta elbolag. När du väl har hittat det billigaste och bästa elvatalet på marknaden behöver du vara redo att byta elbolag. Det är faktiskt inte särskilt svårt att göra detta. Dessutom kan din nya leverantör av el ofta hjälpa dig en hel del på traven.
Så väljer du det bästa elavtalet av dem alla