Många som ansöker om SMS-lån undrar om det verkligen går att få ett lån om man har betalningsanmärkningar. Det går faktiskt bra, men villkoren varierar mellan olika långivare så det är bra att jämföra noga innan man ansöker. Om din ansökan blir beviljad beror också på andra faktorer som exempelvis din ekonomi, hur många betalningsanmärkningar du har och när du fick dem, oftast är det dessa detaljer som skiljer det bästa sms lånet mot de övriga i branschen.

Är det ett SMS-lån du behöver?

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar är det bra att först fundera över om det verkligen är ett SMS-lån som du behöver. Det är aldrig bra att ta ett SMS-lån för att betala tillbaks andra skulder. Då är det bättre med någon form av samlingslån.

Det finns lägen då det är helt legitimt att ansöka om ett SMS-lån även om du har en betalningsanmärkning. Det beror på vilken orsak som ligger bakom. Det är inte helt ovanligt att slarv eller glömska leder till att man får en anmärkning hos kreditupplysningsbolagen. Självklart är det inte bra, men det händer. Kanske har du en i övrigt välskött ekonomi men mitt uppe i all stress missade du att betala en parkeringsbot. Eller så var du ute på en jordenruntresa och kom på alldeles för sent att du hade en faktura att betala. I sådana fall är det inte fel att ansöka om ett SMS-lån trots betalningsanmärkningar.

Vad är en betalningsanmärkning?

Man kan få en betalningsanmärkning exempelvis om man inte har skött sina betalningar, inte betalat sin skatt eller om man har genomgått en skuldsanering. Många tror att betalningsanmärkningen ligger hos Kronofogden, men så är det faktiskt inte. Däremot har Kronofogden ett register där det syns om det har registrerats ett så kallat betalningsförfarande på dig. Det är kreditupplysningsbolagen som ”utfärdar” själva betalningsanmärkningen, baserat på vad de hittar i Kronofogdens register.

Ungefär så här kan det ha gått till om du har fått en betalningsanmärkning: Du beställer en vara eller tjänst och får en faktura som du glömmer att betala. Företaget skickar ut en betalningspåminnelse som du också missar. Då kan det hända att företaget väljer att skicka ärendet vidare till inkasso. Om inkassobolaget inte får in skulden från dig tar de den vidare till Kronofogden. Om Kronofogden i sin tur anser att det finns underlag för ett ärende kontaktar de dig. I det här steget är det mycket viktigt att du svarar Kronofogden. Du har alltså möjlighet att protestera eller betala. Gör du inte det registreras det där betalningsförfarandet som vi nämnde.

Kan man få SMS-lån med betalningsanmärkningar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *