En frontmonterad cykelsits är perfekt om du vill ta med dig ditt minsta barn på cykelturen. De flesta cykelsitsar konstrueras med säkerhet i fokus och därför är det ett säkert sätt att transportera ditt barn på. Genom att byta ut korta bilresor mot cykelresor är du med och bidrar till en bättre miljö.

Vill ni göra fler cykelutflykter på helgerna, börja cykelpendla till förskolan och jobbet eller byta ut de där korta resorna till affären mot cykeln istället för bilen? Då kanske en cykelsits är något för dig. Genom att använda en frontmonterad cykelsits får du med dig även ditt minsta barn på cykelturen. En frontmonterad cykelsits fäster du framför dig själv på cykelns styre. Den är konstruerad för barn som kan sitta stabilt (ungefär från 9 månaders ålder) fram till dess att barnet väger 15 kilo. En frontmonterad cykelsits har många fördelar. Eftersom barnet sitter framför dig har du full uppsikt över barnet och kan rätta till en mössa som åkt ner eller torka bort lite snor under näsan.

Konstruerade med säkerhet i fokus

Barnets fötter lutas mot fotstöd och spänns fast med hjälp av fotremmar som är ställbara för att kunna justeras när barnet växer. Du spänner fast ditt barn med en tre- eller fempunktssele men kontrollera gärna så att låset är konstruerat så att barnet själv inte kan få upp det. Ryggstödet bör vara vidare upptill så att barnets hjälmbeklädda huvud har gott om plats. De frontmonterade cykelsitsar som uppfyller de europeiska kvalitets- och säkerhetskraven är märkta med EN14344. En annan viktig säkerhetsfråga är att se till att ni syns i mörkret med hjälp av reflexer och lampor.

Undvik korta bilresor

Istället för att ta bilen de där korta resorna så prova att ta cykeln. Korta bilresor är förödande för vår miljö och med små medel som att införskaffa en bakmonterad och en frontmonterad cykelsits så får du med dig båda barnen på cykeln och kan vara med och bidra till en bättre miljö. Faktum är att ungefär hälften av alla bilresor i Sverige är just korta resor som enkelt skulle kunna ersättas med cykel. Var med och dra ditt stå till stacken och byt ut bilen mot cykeln redan idag.

Även de minsta kan följa med på cykelturen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *