Läsa till tandsköterska i Gävle (Distanskurs)

Om du utbildar dig till tandsköterska kommer du jobba i ett team med andra sköterskor samt tandläkare. Du kan jobba på sjukhus eller hos tandläkarklinik. Ett serviceyrke som har god framtidsutsikt. I Gävle finns en distanskurs där 10 träffar är på plats. Kanske kan du även börja jobba hos en tandläkare i Gävle.

Via Yrkeshögskolor går det att utbilda sig till ett specifikt yrke. Många väljer dessa utbildningar en bit i livet för att helt välja ny inriktning i yrkeslivet. Andra går dessa direkt efter gymnasiet för att snabbt utbilda sig till något som gör att man kan bli eftertraktad på arbetsmarknaden.

Arbetsuppgifter

Tandsköterska jobbar tätt med tandläkare och andra inom tandvård. Man arbetar både preventivt och assisterande vid behandling. En del uppgifter sker även helt på egen hand utan assistans av tandläkare.

Utbildningen

Det finns flera vägar att läsa till tandsköterska. I Gävle finns en distanskurs via en yrkeshögskola. Kursen har då ca 10 träffar på plats i Gävle medan resten läses på distans. Detta på en kurs som sträcker sig över 1,5 år. Någon utbildning till tandläkare i Gävle finns däremot inte.

Krav

Kravet för att kunna gå kursen är att man har grundläggande gymnasiebehörighet samt godkänt betyg i Svenska 2 alternativt Svenska som andraspråk 2.

Goda möjligheter till jobb

Det är generellt lätt att få jobb som tandläkare eller tandsköterska. Ett serviceyrke där efterfrågan består oavsett konjunktur eller ålder. I Stockholm finns exempel på kliniker där väntetiden är så lång att man hänvisar personer att söka sig till andra kliniker. Ett tydligt exempel på att marknaden knappast är ”mättad” av tandläkare. Vill man jobba kvar i studiestaden kan man söka sig till en tandläkare i Gävle.

Första steget till att bli tandläkare?

Likt hur utbildning till undersköterska senare i livet kan skapa intresse för vidareutbildning till sjuksköterska kan tandsköterskeutbildning senare skapa intresse för att bli tandläkare.

Många känner sig nöjda med de arbetsuppgifter som ges men här kan självklart ett intresse växa fram över tid mot att läsa utbildningen till att bli tandläkare. En utbildning som finns på flera orter i Sverige och som sträcker sig över ca 4 år.

Läsa mer?

Mer information om tandsköterska och den utbildning som erbjuds hittas på Allastudier.se. Här samlas samtliga utbildningar i Sverige vilket gör det lätt att hitta en utbildning som passar. Detta oavsett var i landet man bor. Med distanskurs öppnas även möjligheten att plugga på orter som inte har utbildningen i just den staden.

Läsa till tandsköterska i Gävle (Distanskurs)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *