Genom att köpa en svart ram kan du förhöja stämningen i dina foton. En svart inramning kan ge ett modernt och spännande utseende till såväl äldre som nyare foton. Här går vi igenom vad du bör tänka på när du hänger de foton som du har ramat in på väggen.

Det kan nämligen låta enkelt, men i praktiken vara betydligt svårare: Du har just använt dig av svart inramning för att placera dina favoritfoton i ramar av olika storlekar och former, och har nu tänkt hänga dem i ett mosaikmönster. Det finns dock vissa generella riktlinjer som kan hjälpa dig att få din fotovägg att se särskilt snygg ut. Ibland räcker det med något enkelt som snygg, svart inramning.

Bygg en fotovägg med svart inramning

  • Dina ramar (oavsett om du använder svart inramning eller ej) bör hänga i ögonnivå, det vill säga ungefär en och en halv meter över golvet. Häng dem gärna lite högre upp på väggen om du har högt i tak.
  • För att få din svarta inramning att göra sig så bra som möjligt kan du använda dig av enkla fotostilar i dina foton, till exempel svartvitt eller sepia, men det fina med svarta ramar är att även färgglada foton gör sig riktigt bra i dessa! Du behöver dock inte vara rädd för att skapa en kontrast. Du kan exempelvis använda dig av endast svartvita foton men använda ramar med olika storlekar och texturer för att skapa en speciell känsla.
  • Vissa enkla men intresserande arrangemang har en rektangulär eller diamantformad form. Du kan även vilja ha en form som är enkel att lägga till ytterligare foton till efterhand, tills du har fått en generell form som du tycker fungerar bra.
  • Om du har dåligt med utrymme bör du undvika att använda dig av kollage eller flera foton i en och samma ram. Med denna typ av inramning kan du presentera många foton på ett snyggt sätt på en liten yta. Du har flera alternativ när det gäller detta, och du kan häpnadsväckande enkelt hitta olika alternativ som fungerar även på mindre väggar.
  • En bra upphängning kan göra underverk för att på ett enkelt och effektivt sätt punkt för din fotovägg!
Svart inramning kan förhöja dina foton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *