Olika typer av övervakningskameror

Är du på jakt efter en övervakningskamera? Marknaden för kameror som kan användas som inbrottslarm är oväntat stor. Det finns många modeller att välja mellan, ofta från ganska okända varumärken. Det är dock bra att känna till vilka typer av övervakningskameror som finns idag och vad du kan förvänta dig från en modern övervakningskamera.

Möjlighet att se övervakningen med mobilen

En moden övervakningskamera ska du kunna koppla upp till ditt bredband utan problem. Det innebär i sin tur att du kan se videoströmmen genom mobilen för att följa vad som sker i realtid. Det finns många fördelar med detta, åtminstone om du använder övervakningen på rätt sätt. Det finns hårda lagar som anger hur övervakningen ska skötas. Oavsett om du använder övervakningskameran som ett inbrottslarm eller för att ha koll på värdefulla tillgångar så behöver du lagra filerna på rätt sätt. Du måste naturligtvis inte lagra något men om du vill kunna använda filmen från övervakningskameran som bevis behöver filerna spara någonstans.

Möjlighet att spara på nätet eller via SD-kort

Dagens moderna kameror behöver inte längre kopplas ihop med en lagringsenhet med en lång kabel. Det räcker med att kameran är uppkopplat till internet. De moderna kamerorna kan skicka filen till en lagringsplats på ”molnet”, exempelvis Dropbox eller Google Drive. Det finns även andra tjänster som du kan använda dig av för att lagra dina övervakningsfiler på ett säkert sätt. Du måste dock ange hur länge dessa filer sparas, syftet bakom att de sparas och vem som har tillgång till dessa.

Möjlighet att anpassa vad som utlöser ditt inbrottslarm

En mycket uppskattad funktion som moderna övervakningskameror har är möjligheten att styra vad det är som gör att larmet går. Det kan exempelvis handla om att vissa partier är mer rörelsekänsliga än andra. Du kan alltså ställa in att larmet ska gå när kameran upptäcker rörelse inom ett visst område. Exakt hur känslig kameran ska vara går att ställa in.

Kamera med högupplöst film och möjlighet att se sig omkring

Det finns kameror idag som ger dig högupplöst bild, oavsett om det är ljust eller mörkt. IR-lampor är så gott som standard, samt sensorer som ger bra bild även i svåra ljussituationer. Den moderna kameran går även att ställa in på olika sätt, bland annat kan du programmera in automatiska rörelsemönster eller själv ta kontroll för att se på viktiga händelser. Få inbrottslarm kan mäta sig med övervakningskameran. Det är en ovärderlig del av ett komplett säkerhetssystem. 

Olika typer av övervakningskameror

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *