Ett plugin till WooCommerce är allt som krävs för att skapa interaktion mellan E-handelssystemet WooCommerce och logistikplattformen Unifaun. På denna plattform kan därefter logistikordrar direkt skapas och användas hos logistikföretaget Transportören. Ett plugin som därmed förenklar och underlättar hanteringen av logistikordrar till detta företag.

Från WooCommerce till order hos Transportören

 • En order läggs
  När en order läggs i E-butiken har kunden exempelvis angett leveransadress, leveranstid och personuppgifter.
 • Skickas till Unifaun
  Det är denna information som därefter (helt automatiskt) sänds över till Unifaun. Det sker via det plugin som hjälper WooCommerce och Unifaun att interagera.
 • Logistikordrar skapas
  Information används direkt till att skapa en logistikorder till fraktbolaget Transportören. Detta utan att något behöver göras manuellt.
 • Ordrar skrivs ut
  När E-handlaren loggar in på Unifaun kan samtliga ordrar skrivas ut och därefter användas vid försändelser med Transportören.

Även andra logistikföretag

Via Unifauns plattform kan logistikordrar skapas till ett mycket stort antal logistikföretag. En del E-handlare har avtal med flera företag för att ta del av de lägsta priserna inom olika lösningar. Är alla anslutna till Unifaun kan alltså logistikordrar även skapas automatiskt till dem.

Vad krävs för att skapa kopplingen?

 • Konto hos Unifaun
  Först och främst krävs ett konto hos Unifaun. Det skapas enkelt via deras hemsida. Beroende på vilka tjänster som önskas är kostnaden på olika nivå.
 • Plugin installerat och aktiverat
  Sök upp ”Woo Pacsoft Unifaun”, ladda hem och installera. Under dess sida för inställningar väljs Unifaun som kontotyp. Använd sedan Unifauns uppgifter (användarnamn och lösenord)
 • Aktivera API
  Aktivera API genom att beställa orderkoppling. En API-nyckel kommer då skickas ut via mail som sedan anges i inställningarna. Det är denna nyckel som möjliggör den automatiska överföringen av information.
 • WooCommerce och tekniska specifikationer
  WooCommerce är en E-handelslösning som många E-handlare använder. Till denna plattform kan ett flertal olika plugin installeras som därmed skapar ytterligare funktioner. För att denna orderkoppling ska fungera behöver WooCommerce vara installerad på webbplatsen. Det krävs även att 5.6 i PHP (eller senare) är installerad. Detta kontrolleras mycket enkelt genom att webbhotellet kontaktas alternativt att inloggning sker på manöverpanelen till webbhotellet.
 • Konto hos Transportören
  Sist, men inte minst, krävs ett konto hos Transportören och WooCommerce för att effektivt ha detta upplägg som logistikpartner.
Interaktion WooCommerce och Transportören

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *