Psykolog är ett brett yrke som också ger många möjligheter när det gäller karriär. Att vara anställd är tryggt men många drömmer om ett eget företag och även som psykolog är detta fullt möjligt. Men precis som inom alla yrken och branscher är det viktigt att man vet vad man ger sig in i och det finns några steg som är bra att fundera igenom innan ett företag startas. Det finns ett stort intresse för parterapi i Stockholm då allt fler är öppna med sina relationer.

Vilket är ditt främsta område?

Föredrar du att arbeta med parterapi eller kanske något annat som en psykolog behärskar? Oavsett om det är just parterapi eller något helt annat är det klokt att fundera över din specialinriktning. Denna bli en del av affärsplanen och även en central del när det är dags att marknadsföra det nya företaget, eller i det här fallet – mottagningen.

Efterfrågan och konkurrens

För att utgå från exemplet med parterapi så är nästa viktiga steg att se över hur efterfrågan och konkurrensen ser ut där du planerar att vara verksam. Att arbeta i en stor stad som Stockholm ger av naturliga skäl både större utbud av kunder med också hårdare konkurrens. En sökning på nätet med orden ”parterapi Stockholm” eller helt enkelt ”psykolog Stockholm” ger mängder av träffar och det kan vara svårt att sticka ut från mängden. Dock är det just hit många letar sig för att göra karriär men kanske är du inte en av dom? Oavsett är det viktigt att ha koll på både efterfrågan och konkurrens där du planerar att vara verksam.

Sätt realistiska mål

Som psykolog har du spenderat många år i skolbänken och troligen har du högt uppsatta mål när det kommer till din karriär. En karriär är dock inget som byggs över en natt utan det tar tid. Detsamma gäller när man startar ett helt nytt företag. Det kan ta tid innan kunderna, eller patienterna, hittar dig och att bygga upp en verksamhet från grunden är inte helt lätt.

För att inte ge upp är det viktigt att sätta realistiska mål, gärna både kortsiktiga och långsiktiga. Hur vill du at det första halvåret ska se ut? Vilka mål vill du uppnå under en femårsperiod? Även om karriären är viktig så är det minst lika viktig att du är snäll mot dig själv.

Parterapi som huvudsakligt fokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *