Inom många yrken och branscher är det vanligt att man bär profilkläder under arbetsdagen. Det är dels ett sätt att skapa samhörighet bland dom som jobbar men också ett sätt att visa vilken bransch man tillhör. Dessutom är det ett sätt att sprida reklam om företagets logga finns trycks på ett bra och synligt sätt. Funderar du på att köpa in profilkläder? Välj då sådant som passar för din bransch!

Vård och omsorg

Profilkläder för personer som jobbar inom vård och omsorg finns i många olika modeller, utföranden och inte minst färger. Det klassiska setet med mjuk byxa och tillhörande tröja med bröstficka är populärt inom branschen, kanske för att det både är skönt att bära samt att det berättar vad personerna arbetar med.

Restaurang och servering

Restaurang och serveringspersonal tillhör också en yrkesgrupp som ofta syns i speciella arbetskläder. Med restaurangens logga förvandlas dessa till profilkläder och ofta ser man kockkläder, skjortor och förkläden med loggor. Det blir då tydligt för gästerna vilka som arbetar i restaurangen och dessutom är det snyggt när alla bär samma kläder.

Hantverkare

Den tredje yrkesgruppen som verkar trivas bra i arbets, – och profilkläder är hantverkare av alla dess slag. Både små egna företagare och stora bolag i branschen är ofta klädda i både arbetsbyxor och jackor med företagens loggor. Det som verkar skilja sig här är trycket – här är man inte rätt för att ta i ordentligt med ett stort tryck som syns gott och väl. På profilkläder som används inom vård- och omsorg samt inom restaurang är loggorna ofta lite mer diskreta.

Det gör man såklart som man vill. Men att ha ordentliga arbetskläder, kanske med insydda knäskydd och annat, är bra när man arbetar som hantverkare. Att dessutom passa på att göra reklam ger dubbel glädje, på ett väldigt enkelt sätt.

Profilkläder till vardags

Inom en del yrken är det vanligt att man bär profilkläder under arbetstid, till exempel inom restaurang, men många medarbetare och anställda uppskattar även att visa upp företagets logga på fritiden. Vanliga profilkläder som ofta delas ut av företaget är:

  • Jackor – dun, – fleece, – eller skaljackor
  • Mössor och kepsar
  • Hoodies med eller utan dragkedja

Oavsett bransch och typ av plagg fyller profilkläder flera funktioner. Det skapar samhörighet bland dom anställda, det blir tydligt för andra vad personen jobbar med och man gör reklam för sitt varumärke och företag!

Profilkläder för olika branscher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *