Det finns vissa sätt att hantera medier som till varje pris bör undvikas. De fallgropar som vi syftar på kommer nämligen garanterat göra att du misslyckas i ditt möte med medierna. Därför kan det vara vettigt att ta in en föreläsare som kan förbereda er på det här med mediehantering. För med vetskapen om hur medier arbetar och bör hanteras kan ni enklare lägga en bra grund för lyckade möten med mediepersoner. Läs vidare så berättar vi mer!

3 misstag som en föreläsare inom mediehantering kan förhindra att du gör

En sådan föreläsare som vi talar om här kan bland annat informera er om att inte göra detta inför en intervju:

  • Misslyckas med förberedelserna. Man brukar ju säga att du genom att misslyckas med förberedelserna förbereder dig för att misslyckas. Detta gäller även i mötet med medier. Du kanske tänker att du är en expert på ditt område och därmed kan besvara alla de frågor som en journalist kan tänkas ställa till dig. Men om så är fallet missar du hela poängen. Du ska inte bara dansa efter journalistens pipa genom att besvara frågorna – du bör försöka ta kontrollen över intervjun för att få fram det budskap som du vill förmedla.
  • Inte lyckas hålla dig lugn. Ibland kan journalister och intervjuare få saker och ting om bakfoten. Det är inte alltid som dessa personer har stenkoll på allt och har alla fakta på bordet. Därför kan det lätt hända i samband med en intervju att de säger något tokigt. Om så är fallet bör du rätta till deras missvisande påstående, men på ett vänligt och bestämt sätt. Vad du inte bör göra är att misslyckas med att hålla dig lugn och gå till attack mot intervjuaren.
  • Glömma bort viktiga fakta. Ytterligare en sak som du bör undvika att göra är att glömma bort viktiga fakta. Du ka nämligen förlora din trovärdighet väldigt fort om du inte kan lägga fram relevanta och korrekta fakta för att styrka dina påståenden. Därför är det viktigt att du “har koll på grejerna” när du ger dig in i en intervjusituation i media.
Ta in en föreläsare som kan förbereda er på mediehantering