När skickade du själv senast ett fysiskt brev till någon? Såvida du inte gjorde detta av en formell anledning var det sannolikt ganska länge sedan. Idag föredrar vi att mejla eller messa mottagaren istället för att skicka brev via “snigelpost”. Detta är någonting som du bör ha i åtanke när du bestämmer dig för att köpa fastighetsboxar till din fastighet.

För det blir nämligen allt dyrare att leverera post på traditionellt sätt. Därför har PostNord bland annat börjat med att avstå från att dela ut posten på vissa vardagar. Detta är helt enkelt ett sätt att försöka hålla nere kostnaderna och göra vissa besparingar. Ett annat är att försöka få fastighetsägare att köpa fastighetsboxar för att effektivisera utdelningen av posten.

Läs vidare för att få reda på vad du bör tänka på när du ska köpa en sådan postbox till din fastighet!

3 faktorer att tänka på när du ska köpa fastighetsboxar

Allt fler svenska fastighetsägare har börjat köpa fastighetsboxar som är p-godkända till sina fastigheter. Därför bör du såklart ligga i framkant genom att även själv hoppa på denna trend. Med detta sagt behöver du ta vissa faktorer i beaktande när du gör ditt val av postboxar. Till exempel bör du ta hänsyn till:

  • Säkerheten bör komma först. Det spelar ingen roll vilken typ av fastighet du äger och sköter om – säkerheten bör alltid komma i första hand. Därför bör du välja en fastighetsbox som har en hög säkerhet och som gör det svårt för brev- och pakettjuvar att komma åt posten. Det har nämligen blivit ett allt större problem att obehöriga personer försöker stjäla brev och paket. Varje år sker hundratals, om inte tusentals, sådana stölder runt om i vårt land. Så säkerheten bör som sagt komma först.
  • Ha vädret och avståndet i åtanke. En annan faktor som du bör ta hänsyn till är vädret där fastigheten står. De boende bör inte behöva gå en längre sträcka i kyla och halka för att hämta sin post.
  • Överväg att införskaffa flera mindre boxar. Det lönar sig ofta att införskaffa flera mindre postboxar till fastigheten istället för en större. På så vis kan du bland annat placera ut dessa runt om i byggnaden och på så vis korta ner avståndet mellan de boende och boxen.
En kort men bra guide till att köpa fastighetsboxar