En låneförmedlare är ett företag som hjälper privatpersoner att jämföra olika kreditgivares lånevillkor. När du ansöker om ett lån så skickar du din låneansökan till låneföremedlaren som i sin tur skickar den vidare till olika låneinstitut och banker. En bra låneförmedlare samarbetar med ett stort antal långivare och har koll på vem som ger de bästa villkoren. Ska du ansöka om ett privatlån bör du alltid göra det genom en låneförmedlare. När du har lämnat in din låneansökan får du snabbt svar från flera olika banker med vilken ränta de erbjuder och så vidare som du kan jämföra.

Vilka är de främsta fördelarna med en låneförmedlare?

En bra låneförmedlare tar inte betalt för sina tjänster. De hjälper kostnadsfritt privatpersoner att jämföra olika bankers villkor. De tjänar istället pengar genom att långivarna betalar en viss summa till dem. Om du som kund väljer en av de kreditgivare som finns med i låneförmedlarens förslag så får låneförmedlaren betalt från den bank ni valt. Man tjänar också in mycket tid på att ha en låneförmedlare när man själv slippa kontakta olika banker och jämföra uppläggningsavgifter, ränta och så vidare. På bara några minuter kan du jämföra 20-30 olika banker.

Hur ansöker man om lån genom en låneförmedlare?

Du fyller först i en låneansökan om hur mycket pengar du vill låna och vilken typ av lån du är intresserad av. Oftast har bra låneförmedlare användarvänliga och enkla hemsidor där man snabbt kan fylla i ett formulär online. Oftast tar det bara några minuter att göra. Låneförmedlaren kontaktar sedan sina samarbetspartners och någon dag senare har de ett låneförslag färdigt. Du kan sedan på bara några minuter jämföra ett stort antal kreditgivares villkor. Att be om ett låneförslag förpliktigar dig inte till någonting. Du behöver alltså inte teckna ett av de lånen som låneförmedlaren erbjuder dig.

Kan jag låna pengar om jag har en betalningsanmärkning?

En bra låneförmedlare jobbar med olika typer av banker och låneinstitut, även sådana som tillåter privatpersoner att ta lån trots betalningsanmärkning. Men låntagare som har betalningsanmärkning brukar få en högre räntesats och max-summan som man får låna brukar vara lite lägre. Har du en betalningsanmärkning kan det vara klokt att köpa till en trygghetsförsäkring i samband med att du tecknar lånet. Även när det gäller en låneförsäkring kan det vara klokt att jämföra olika låneförmedlares villkor eftersom de också samarbetar med olika försäkringsbolag.

Vad är en låneförmedlare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *